Beat Surrender Music

Voor mijn afstudeeronderzoek naar online marketing vond ik een opdrachtgever in Beat Surrender Music. Het bedrijf doet management voor onder andere Lucas Hamming, The Elementary Penguins en Max Meser en doet daarnaast publishing voor de artiesten. De eigenaar van het bedrijf, niemand minder als Phil Tilli, zag kansen in mijn onderzoeksvoorstel en nam mijn aanbod aan.

Tijdens mijn onderzoek worden er verschillende van performance based marketing behandeld om een advies te kunnen schrijven welke onderdelen het meeste bijdragen aan het doel van Beat Surrender Music. SEO, YouTube en social media zijn onderwerpen die mee worden genomen in mijn onderzoek. Gedurende dit traject ga ik een aantal artikelen schrijven om mijn kennis te kunnen delen.

Sidekick Music

Sidekick Music is een bedrijf dat door vier muzikanten is opgezet: Pim Koster, Joep Boorsma, Mike de Bruin en Danny Moons. Het bedrijf werd opgericht voor een schoolproject genaamd ‘Rookie’. Sidekick Music startte met de intentie om (beginnende) artiesten verder te helpen in de dynamische muziekindustrie. Het bedrijf contracteerde G is for Giraffe om de band verder te kunnen helpen bij het bereiken van haar doel. Als Sidekick Music namen wij de marketing, promotie en management zaken van de band uit handen en leverden wij de band een netwerk. Daarnaast namen wij een single op met G is for Giraffe waarmee een aantal optredens geregeld werden.

Vlak nadat Sidekick Music werd opgericht, werden wij benaderd door Sony Music om een samenwerking aan te gaan. Allereerst was het de bedoeling om een promotieplan voor Jett Rebel te schrijven en uit te voeren, maar dit ging niet door. Als vervangende opdracht mochten wij ons richten op Chris Ayer, een Amerikaanse singer-songwriter. We schreven een promotieplan voor zijn Nederlandse tour en maakten een planning voor zijn social media kanalen. Samen met Mike de Bruin ben ik bij elke show geweest om waar te nemen of ons promotieplan had bijgedragen en om beelden te schieten voor live video’s. Chris zijn tourmanager vroeg ons om hem te assisteren bij zijn taken.

Sidekick Music won de Rookie Awards met het geleverde werk.

Sidekick_Music+Chris_Ayer+Julien_Velard